Hallå där i all stress..

Det har varit en ganska stressig tid nu så det har inte blivit att jag suttit här.

Jag jobbade den 22,23 ledig 24 jobbade 25,26,27 tagit semester idag eftersom det är vår gosunges födelsedag idag.

Julafton tillbringade denna familjen i köpenhamn hos Susann och Michel,hade riktigt trevligt.Men det blev lite långrandigt vid julklappsutdelningen.Vi åt danskt julbord vilket innabär att vi åt fläskstek,snka och potatis,mycket gott!!
Vi åkte hem på kvällen eftersomjag skulle upp och jobba dagen efter.
Efter jobbet på juldagen åkte vi till Osbyholm för att fira lite jul där med!Härligt,som jag hade längtat efter julmat!!!Mmm.gott!!Tomten hittade hit också,kul!
Sen var det lämna Mathilda,hem och sova.

Idag har det varit upp,städa,bada Izabelle,duscha,hämta smörgåstårta och handla det sista..
Izabelle ska få en egen tårta som hon kan kladda med,en barbietårta som jag och min älskade arbetskollega Monika har knåpat ihop..Bild kommer sen.
Nä nu ska jag inte sitta här längre,för snart kommer gästerna..Bye for now

Izabelle 061228

image406


Vira Blåtira

image405
Ja detta är då som sagt gosens första blåtira..

Idag har hon fått sin första ordentliga bula.Den finner man i pannan,en bit ovanför blåtiranmen det finns ingen bild på den..Izabelle är verkligen superstabil..he he..

Lördag på jobbet

Shit vad tiden går,hinner inte riktigt med..
Sen det förra inlägget har det hänt en del..
Vi har varit på BVC med Izabelle på 1-års kontroll.Hon fick även sin tredje vaccination.Prcis vid sticket gnällde hon men tystnade ganska snart så hon var riktigt duktig faktiskt!
Hennes nya mått:
Vikt: 9980g uppgång med 80g på 2 månader
Längd: 76cm vuxit med 2,5cm

Tänk vår lilla gosunge blir snart 1år!

Nu när hon har börjat gå har även antalet skador ökat.Hon har fått sin första blåtira (lägger in en bild senare).

Igår jobbade jag till 14,00 sen kom min kära daddy på besök,han hade med sig julklappar till Mathilda och Izabelle,så snällt,så snällt!
För alla er som inte redan visste: Vi får ha Mathilda den 25:e när vi ska hem till pappa och Kerstin för att fira jul.Helt otroligt alltså!Ska bli kul!
Igår kom även min kära bror och Moa och hälsade på,som den "lilla" tösen växer,sannslöst.Man tycker att Izabelle har blivit så stor och lång,sen ser man Moa som VERKLIGEN är lång och med ens ser Izabelle ut som en liten bebbe igen..ha ha...

Vi väntar ett viktigt samtal i mellandagarna.Rektorn på en förskola på slottshöjden ska ringa oss.Eventuellt har älsklingens kusin Carina fixat en plats till Izabelle på den förskolan.Den är privatägd och vid 3års ålder börjar dem lära sig prata engelska..
Helt plötsligt så visar det sig att Mile och frodas Julia också ska gå där,ja jag säger då det..

Måste fortsätta jobba...


18:e december

Nu går det med stormsteg mot jul..Hur känner vi inför detta då?Julstämning?
Njä,inte riktigt än...
Händer massor på jobbet nu.Både på gott och ont.Kan vara lite stressande också.
Allt jobb och alla möten man varit på angående nycklar och nyckelhantering,kanske till ingen nytta.Alla grupper runt om i stan har klagat på vårt nya nyckelsystem,så nu kanske vi inte ska ha det mer."Domen" kommer om ca. 3 veckor..Jaja,strunt samma.Men kommunens ekonomi???!!!

Ja,har i alla fall jobbat idag skulle slutat 14,00 men så har de lagt in handledning på schemat mellan 14,00-15,00,men det är ganska positivt för då har vi tid till att reflektera över vårt jobb och eventuella problem.

Måste bara berätta: när vi kom hem från pappa och Kerstin i lördags så hade det hänt något med vår frys så all mat var tinad..Kul...NOT!Och få tag på Helsingborgshem och ansvariga för detta är absolut inte det lättaste.När jag ringde dit igår,blev jag vidarekopplad 2gånger,när jag pratat med dem fick jag sedan ett annat nummer att ringa så det gjorde jag och där anvisade dem mig till någon annan som jag då också fick numret till.Men han var inte där,han skulle vara där idag.Men när jag ringde idag var där inget svar.Så jag får väl snällt ringa imorgon också..

I söndags var vi hemma hos Jocke och Linda för Lindagumz fyllde år.De bjöd på mat,kakor och snacks samt starkare drycker för älsklingen.Själv höll jag mig till julmust eftersom jag skulle köra hem och sedan börja jobba 6,45 dagen efter..

Imorgon ska vi till BVC med lillgosen!Hon ska få sin tredje vaccination,ska bli spännande och se om hon reagrear på den..Men det ska bli ännu mer spännande att se hur lång hon är och hur mycket hon väger.
Nu är hon här sidan om mig och försöker trycka på tangenterna..
Ja,jag får väl gå härifrån snart..

Hmmm,mycket kommentarer man får nu för tiden......    

Hänt mycket..

Det har även gjorts julgodis.Vi har gjort massor av chokladfigurer med både ljus och vit choklad.
Sen gjorde vi konstverk i marsipan,inte det lättaste jag varit med om men riktigt kul!
image403
image404
Det här är mina och älsklingens konstverk.Tyvärr fick vi aldrig någon bild på Anton och Helenas..

Igår innan vi körde hem från Osbyholm kokades det även massor av knäck..i mikron..Härligt härligt!
Tack alla för riktigt härliga och mysiga dagar!!!!!

Izabelles allra första julklapp

image401
"Alla" ville vara med..

image402
Men busen kunde själv..ja lite i alla fall...
Det framfår inte av bilderna vad det var eller vem den var ifrån.
Den var från familjen i Stenskogen och det var en jättefin velourdress i rosa.Det fanns även en vit tröja att ha under huvjackan.Fint med blommor och allt!
Tack så supermycket!

Många bilder på G

image399
Min älskling hämtade in lite ved när vi var hos daddy och Kerstin.Under tiden satt gosen och smakade på den för att se om den dög..He he..
image400
Vi komma,vi komma från pepparkakeland..


Måste prova!

Det här receptet tyckte jag lät smarrigt.Trist att jag inte har ingredienserna hemma annars hade jag lätt slängt ihopa det idag:

12 kakor
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2  nävar mini marshmallows
3  dl salta jordnötter
1  dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

MMMMM,smaskens!


Om vi inte hörs..

...så vill jag passa på att redan idag önska er en:





Högt upp till pippiarna..

image397
Här är det inte gubben utan gumman i lådan..

Dagen idag har varit helt ok.Jobbade mellan 11,00-16,00,lite möten och sånt shit.Men det har gått bra!
Det har gjorts en undersökning i hemvårdsgrupperna som tillhör centrum.Och gissa vilken grupp som fick bäst omdöme och hade den mest kunniga personalen samt mest nöjda och trygga vårdtagarna,enligt vårdtagarna själva..Jodå,Eneborgs hemvårdsgrupp.Vad sägs om den..Och då är vi en av de grupperna som har mest vårdtyngd också..Såå duktiga vi är!Där ser du chefen,kan du höja våra löner nu då???!!

Det var meningen att vi skulle ha kört och hälsat på min kära mormor imorgon,hon fyller nämligen år.Vår egen lucia..Men det blir inget med det hon är nämnligen inte hemma,som det kan vara..Men denna familjen ska ändå ta bilen till Hörby imorgon för att hälsa på min daddy och Kerstin.Kanske svänger vi inom min syster också..Who knows?

Resten av denna dagen ska spenderas i soffan framför tv:n.Det är ju fotboll på tv som man bara inte kan missa.Manchester United-Roma,spännande värre!

Ha en riktigt trevlig kväll,over and out!

4/4

Idag är det tisdag och jag ska jobba min 4:e dag av 4.Sen ska jag vara ledig i 5 (!) dagar,fast imorgon måste jag in på jobbet ändå,möte som vanligt.Först var det meningen att det bara skulle vara nyckelhanteringsmöte mellan 11,00-12,00 men nu visar det sig att det även är månadsmöte mellan 14,00-15,30...Och de 2 immarna där emellan ska jag registrera nycklar på datorn.Så det blir väl en heldag på jobbet trots att jag skule vara ledig enligt schemat.Allt kan hända med "rörlig tid"..
Nyligen upptäckte jg också att tack vare d allra nyaste schemaändringarna så jobbar ja även nyårsafton mellan 7,00-16,00 och nyårsdagen mellan 7,00-16,00...YEY! NOT!

Jaja,strunt samma nu!
Jag börjar jobba 14,00 som vanligt när jag jobbar kväll.Fram till dess så vet i hundan vad som händer det är ju inte så lång tid det handlar om.vi har rensat i våra lådor,mycket tråkigt jobb men det måste ju göras lite då och då..

Ska umgås lite med famijen,på återseende!

Så här dagen efter..

...en historisk dag,så är allt lugnt här.Men Izabelle är lite kinkig.Träningsvärk??Ha ha..

Såå skönt det var med en sovmorgon med familjen!Det var riktigt längesedan vi vaknade på så gott humör och mös!Härligt!

Ska börja med mddagen nu,ja inte jag men älsklinen (ha ha),för sen börjar jag jobba 14,00 trist men det går ju!

Bye for now!

Ha ha ha ha

Ja jag säger då det vilka bilder va???!!
Frisyren var ju toppen och hon ser ju inte alls groggy ut...
Men kul hade vi i alla fall.Nu återstår bara att lära henne att hon ska gå istället för att krypa,men herregud det får ju ta sin tid..

Going strong..

image393
image394
image395
image396






Numera gående..

Det har varit full rulle denna dag!
Fredrik hämtade mig från jobbet och så körde vi direkt till knutpunkten för att hämta Susann och Michel som kom med båten.
Åkte hem och fikade,dem hade med sig danskt wienerbröd med choklad,mmm smarrigt!Under tiden skrev Michel ner lite ackord och en låt till Fredrik som han ska lära sig spela på gitarren.Även Kenth och hans sambo Linda dök upp en runda,trevligt!
Lite senare tittade också Jocke in,kul med besök!
Efter en stund började älsklingen med maten och Susann lekte med Izabelle i köket,plötsligt ser jag Izabelle ta flera steg utan någons hjälp...Hon kan gå..
Sen höll jag och Susann på med att "träna" Izabelle att gå,sååå nu kan hon gå själv ganska många steg.Hon går rätt över vardagsrummet,hon är lite vinglig men tar sig fram för egen maskin.Helt otroligt vad kul!Så nu är det till att jaga henne..
Vi har tagit en del bilder på henne men det är ite lätt att fånga henne med en kamera som tar 20minuter efter det att man har tryckt till det att bilden tas..Bilderna kommer i nästa inlägg..

2:a advent..

Oj vad tiden går snabbt det är redan den andra advent..
Sitter på jobbet (så klart) och vill att klockan ska bli 14,00 så jag kan komma hem..
Susann och Michel skulle eventuellt hälsa på en runda idag,men det kanske blir nu under tiden jag jobbar,ja vi får väl se.
Planerna annars idag har jag ingen aning om.Det var väl egentligen meningen att älsklingen skulle till Jocke idag och det kanske han fortfarande ska beroende på när Susann och Michel kommer.
Men för min del blir det väl att sitta hemma som vanligt.Underhålla busen lite.Men hon är på ganska gott humör trots öroninflammationen..Har till och med sovit ganska bra inatt!Skönt att hon är så och inte gnällig hela tiden,stackarn!

Nu: frukostdax!

Lingon,nej tack!

Också denna j-la mens varför ska man behöva dras med sånt mög.Menssmärtor som gör ont till tusen både i mage och rygg samt ben är vardagsmat en vecka i månaden..Och gissa om det är dags nu..
Har så fruktansvärt ont i ryggen så jag vet inte var jag ska bli av.Kan inte luta mig framåt men inte heller bakåt allt gör ont.Ska man verkligen behöva ha det så här?Till på köpet så måste man lokalisera en toalett 2 gånger i timmen för att inte drabbas av blodbad i den nedre regionen..
Så då fick jag gnällt om det också,ni anar inte hur skönt det var i alla fall...

Nä nu är det bannemig dags för frukost!

C Ya!

Nu är det jobb igen..

Då har man varit ledig i tre dagar vilket innebär att jag nu är tillbaka på el jobbo..
Skulle ha jobbat till 14,00 idag men på grund av att vi är för lite folk på eftermiddagen blev jag tvingad att stanna till 16,00. Jättekul..
Annars så känns det ganska tungt just nu.Vet inte känner mig inte bra.Har ont i huvud,hals och öron.
Det känns som om allt går emot mig nu,Izabelle är sjuk,jag är sjuk och älsklingen är sjuk.
Det är jobbigt att gå upp på morgonen.Känslan av att inte riktigt vakna finns hela dagarna.Ibland så känns det som att allt man gör är meningslöst och leder ingen vart,tanken på att man kanske inte riktigt räcker till är överhängande.Samtidigt som det känns att det inte finns något man kan göra åt det.
Jaja,imorgon är en annan dag,förhoppningsvis en bättre sådan..

Trad..

Idag har det bara varit trad,trad och trad..Kunde fan lika gärna jobbat!
Nä nu fortsätter finalen i Idol..

Ny penicillin,tack!

Tröttsamt.Jag har fått ringa vårdcentralen idag för att få recept på annan penicillin.Eller ja det är ju samma (Kåvepenin) men med fruktsmak istället..
Men receptet är inte faxat förrän efter klockan 15.Fast det kan man ju stå ut med..
Tur man har familj som stöttar oss i allt skit som hela tiden ska drabba oss!

Då är snart halva denna dagen gången utan att jag gjort ett skit,fan vad tråkigt,men vädret bjuder precis inte upp till dans,ja det skulle vara regndans i så fall..Men det är jag inte intresserad av idag!

Ja vad tusan ska man göra en grå och trist dag som denna?
Kanske skulle ta och baka dem där lussekatterna och koka knäcken?Njä,nja vi får väl se,antagligen inte..

Får det lov att vara en penicillinlussekatt?Ha ha,har ju en hel flaska penicillin..ha ha ha..eller penicillinknäck?

Helvetes jävla skitdoktor!!!

Jag säger då det.Det är fan inte klokt!!
Imorse ringde jag vårdcentralen och fick en tid hos läkaren för att kolla Izabelles öron.
Vi åkte dit och allt gick hur smidigt som helst.Hämtade ut Kåvepenin för Izabelle hade dubbelsidig öroninflammation för tredje gången..
Kommer hem och ska ge henne den och hon klöks ,ja nästan spyr och bara spottar ut allt.
Vi tittat på flaskan och ser att det inte är den smaksatta som hon fått de andra två gångerna.Tosig blev jag.Ringde apoteket skällde lite men fick tillbaka att de bara tar det som läkaren ordinerat.(ja,givetvis det vet jag ju egentligen).Ringer jävla vårdcentralen och får till svar att läkarna sitter i möte.För helvete och nu är jag riktigt förbannad.Frågar rakt ut vad de har för jävla rutiner.Skriva ut helt vanlig penicillin utan smak till ett barn under 1 år."Fruktsmaken får man be läkaren att skriva ut"
Men va fan är ni rent korkade fattar man inte att ett litet barn ska ha med fruktsmak.Vi har ju inte behövt be om det de andra gångerna..
"Läkaren kan skriva ut ny om ni vill"
"Jo tack,så vi ska betala ytterligare 250kr??"
Tror dem att vi skiter pengar eller??
Nu är jag duktigt irriterad!Fast det märks kanske?

Inte nog med att man fått noll sömn inatt,är dunderförkyld och har ett barn som har dubbelsidig öroninflammation,sen ska man ha och göra med okunniga personer också??!!Va fan är det för orättvis värld vi lever i?
Nä nu pallar jag inte sitta här längre,det ryker ur öronen och dem fattar snart eld om inte jag lugnar ner mig så vi hörs..
*TRÖTTSAMT*

Bissingar..

image392
Det har inte kommit många,men två stycken har ploppat upp i alla fall..

Så hur är det då egentligen?

Jodå,för er som undrar så kan jag berätta att det är bra med strösta delen av familjen,alltså mig och älsklingen.Men gose gosen har gått och blivit förkyld.Och nu misstänker jag att en eventuell öroninflammation har slagit till igen.Så det blir till att ringa vårdcentralen imorgonbitti..Det är ju i så fall bara tredje öroninflammationen,tröttsamt.

Idag har jag och gosen varit i Lund med min daddy.Först var vi på ÖB men gick snart över till Nova istället!
Vi gick runt och strosade,tog det lugnt.Vi fikade och åt till och med på McDonalds.
Pappa skulle ge Izabelle lite vatten att dricka,det slutade med att det såg ut som att Izabelle kissat ner sig,ha ha,vi fick oss ett gott skratt i alla fall!!Ha ha ha!
Tack snälla pappa för en härlig dag!!!

Vill egentligen inte vara med!!

image390

image391
Men tittut ändå!!

Amen hallå..!!

Nä vad trögt det går för mtt bloggande..
Jaja,det har hunnit vara första advent sen jag bloggade sist.Tänkte bjuda på en smakbit av hur det såg ut här:
image389

RSS 2.0