Valborg


Då var det valborgsmässoafton idag..När man var lite yngre var denna dagen ytterligare en ursäkt för att få festa loss..
Idag är det jobb som gäller men först lite quality-time med min dotter innan hon ska lämnas på dagis..

Ha en trevlig valborg alla!

Skit oxå

Har precis skrivit ett långt inlägg om hur livet leker och att det är gott att leva,MEN det bara försvann.Jag tryckte på spara och publicera och hela inlägget försvann.Hmm,så spännande!Nu orkar jag inte skriva om det i alla fall,typiskt!

Fråga: Var det min dator eller var det blogg.se som strulade?

Hmmm,antagligen blogg.se....

Detta inlägget gick min själ att publicera,märkligt!

Vackra Fredriksdal

Idag har jag och busen varit ute nästan ehla dagen,vi ska ut en runda till,men man måste ju äta.Ja,Izabelle har haft fika med sig ut men jag blev också hungrig..

Vi träffade min kära vän Jenny och hennes son Elias.Eftersom jag inte varit så många gånger på Fredriksdal så bestämde vi oss för att gå in där och titta på djuren.
Vi har haft en mysig dag och där är ju jättevackert inne.Det enda negativa var att vi inte kunde fika där ,för dem kunde inte ta kort just idag men annars kan dem..Och givetvis hade varken jag eller Jenny kontanter på oss..Men men..

En annan härlig nyhet är att darlingen blev antagen till utbildningen så han börjar plugga den 12:e...Sååå roligt för honom!!!

Har pratat en runda med svärmor,så nu har jag varit inomhus alldeles för länge ; )

Hörs!

Ledig dag

Idag skulle jag ha lånat Mathilda för vi skulle ha åkt för att rida en runda men så blev inte fallet eftersom Camillas dotter Amanda har fått någon form av magsjuka om det sen är maginfluensa eller kräksjuka det vet i hundan..Hursomhelst så får vi ta det en annan dag..

Jag och busen har varit ute och ränt hela dagen,vi har varit ute,varit på maxi och varit på väla.Hittade t-shirtar till darlingen och tro det eller ej men en tröja till mig!

Älsklingen joggade hem från jobbet idag,duktigt men nu är han lite gnällig nu  ; )

Just nu spelas det derby på olympia.Malmö gästar..Tyvärr,så måste jag säga att HIF leder med ett mål.Alla ska vi ha tur någongång,inte sant...Dem behöver ju en vinst för att det ska se lite bättre ut för dem i tabellen..ha ha..



Update:  1-1 tjohoo!!

Vilken härlig dag!

Trots allt fick jag ändå sluta 14,00 idag,så det var skönt!När jag satt i bilen på väg hem ringde det på mobilen,det var min goe far,han undrade var f-n jag var?Jag berättade att jag ju var på väg hem från jobb..Just det ja..
Han var ute och körde sin nya bil (Volvo S80 2,5 Turbo 210hk!)och undrade om vi inte kunde möta upp honom på Glumslövsbackar (även kallat milstolparna) för att äta lite middag.
Jag satte plattan i botten så jag kunde komma hem fortare.Fräschade till mig,väckte busen,körde in älsklingen i duschen och satte upp Mathildas hår sen iväg.Pappa visade stolt upp sin bil som var riktigt fin,sen gick vi in och åt,smarrigt var det,mmm det tackar vi för!
Sen roffade jag åt mig pappas bilnycklar satte mig bakom ratten och körde till Landskrona,pappa fick ta vår bil och barnen.Vi möttes upp hos min bror och bjöd in oss själva på kaffe!
Sen bar det av hemåt igen,för att lämna Mathilda.Jag gick på Lidl en runda,sen hem:Jocke och Liam kom på besök,busade lite sen åkte dem och nu ska jag försöka få busen i säng!

Vilket härligt avslut på denna helgen!
Ha en fin söndagskväll,alla!!

Lite gnäll

Jojo,idag skulle jag egentligen sluta 14,00,men vad händer då jo vi är kort om folk på eftermidda´gen istället för att vara 5st som vi behöver vara så är dem 3st,så jag får stanna till 16,00 istället..Usch,hade varit skönt att få avsluta denna jobbehelgen klockan 14,00, men men det får bli en annan gång!

Annars mår jag bra och känner mig idag,trots att jag sovit som en kratta.Izabelle är förkyld igen,jaja hon fick ju vara frisk 2dagar i alla fall..Helt stopp inäsan är hon och får knappt luft om nätterna..När ska detta sluta då?
Det blir nog bra!

För övrigt så har vi en tjej som går på långtidsvik. vi har kommit fram till att på riktigt,nästan skrämmande,många områden är vi väldigt lika.Nu snackar jag inte utseénde för denna tjejen är lite längre än mig,har långt ljusblondt hår och ser mycket bra ut,men till sättet att vara och tänka..Ja jag säger då det,men det är skojsigt som tusan,tack vare henne har denna helgen känts riktigt bra att jobba!Kul med sådana personer,friska fläktar,det behövs ibland!!

Pratade med pappa igår och det är alltid lika upplyftande,han och frugan har köpt ny bil och stolt är han.Vad är det med män och bilar?
Men det är kul för honom!Lite avundsjuk är jag allt,men det behöver han ju inte veta = )
Vi ka också köpa ny bil men det får vänta till Fredrik har pluggat färdigt,den vi har duger ju så länge!
Vi funderar på en Hyundai i30 miljöbil..Men vi ska inte ha för bråttom utan vi ska se oss omkring först.
Någon som har tips om bra bränslesnåla bilar??

Yey..

...nästan halva helgen har redan gått,wiiee!
Som ni redan vet jobbar jag hela helgen,men det är helt ok faktiskt!

Har varit i pålsjö med Izabelle och matat ankornaeller rättare sagt änderna,när brödet var slut gick vi en runda i skogen till Izabelle snubblade på en gren och slog näsan i marken..Fast det gick bra,lite grus och löv i munnen och lite skrapsår på näsan bara.

Nu har busen fått välling och pyjamasen är på.Hon skulle egentligen sovit vid denna tiden men eftersom hon sussade gott när jag kom hem från jobbet strax efter 16,00 så är det svårt att få henne och somna nu.Men men.hon somnar väl någongång..?!

Ska bli så j-la skönt att vara ledig måndag och tisdag!Hoppas bara vädret håller i sig!

Ha en fortsatt trevlig helg,gott folk!

Skandal

Usch,usch och åter usch.Stackars sjukskötersor som måste strejka för högre löner!Och alla jag hör som tycker att det är dumt och att oskyldiga drabbas etc etc.
Men jag måste säga att jag helt och hållet förstår dem.För er som inte vet så jobbar jag som undersköterska i hemvården,jag har en arbetskollega som nu har läst färdigt till sjuksköterska.Han har blivit erbjuden en tjänst på lasarettet här i stada,men herregud säger jag.Hans lön: 19 000kr och sen skatt på det.Det är ju skandal,han har gått och läst i 3år men jag har ändå högre lön än honom..Och jag som starkt har funderat på att läsa vidare,men till vilken nytta??Får bara en massa i studielån..Nope,jag har slutat fundera i alla fall på att läsa till "syrra"!!!

Men till polis på distans???Ja,kanske...

Busungen sover

Då har man lite tid för sig själv.Älsklingen jobbar över och busen har precis somnat.

Det var skönt att få träna idag,känns alltid bra efteråt ju!

Mötet på jobbet var lugnt och behagligt för en gångs skull..

Undrar om det är något bra på tv idag?Det blir inte särskilt lång kväll för mig ändå,ska ju upp och jobba imorgonbitti.Men nu när det är ljust när man stiger upp ur sängen så går det lite lättare och sånt underbart väder vi haft hittills i veckan gör bara saken bättre!Man blir på så gott humör och det blir betydligt lättare att jobba!
Vår/sommar känslorna fullkomligt blommar,härligt..

På måndag är det tänkt att jag ska få låna Mathilda en runda,vi ska åka ut till ett stall där en vän till mig och hennes dotter har hästar.Så barnen ska få rida lite och sen väntas det lite grillning,bara korv med bröd men ändå..Sen får det ju inte bli för sent det är ju vardag.Men mer om denna trippen kommer senare.

Möte

Shit vilken morgon det har varit,Izabelle smågnällde från det att hon gick upp ur sängen till dess att Fredrik lyfte upp henne för att gå ner till bilen och köra till dagis..Hon skulle inte äta,men åt ändå till slut upp all gröt.Hon skulle inte bada,men satte sig tillslut och lekte i vattnet.Kläder ville hon absolut inte ha på sig men det fick hon ändå under kraftiga protester.Hjälp,hon kommer ge mig magsår eller jag hamnar nog direkt på hispan..

Men nu är här lugnt och skönt,ska snart sticka iväg och träna för att sedan gå på möte klockan 14,00 på jobbet..

Så ha nu en fin dag alla och passa på och njut av vädret!

♥ Puss och kram ♥

Vad har hänt?

Fan jag undrar vad som har hänt med mig,jag mår bra och allt det där men jag skulle egentligen stuckit och tränat så här på kvällskvisten,men så blev det inte,jag sitter ju här..

Jag har fått så kopiöst,fruktansvärt ont i min vänstra handled.Det liksom strålar smärta från armbågen och värker i själva handleden, aj aj,det gör fan ont alltså!


Just nu..

..tittas det på fotboll,en riktig höjdarmatsch Barcelona-Manchester United..
Med tanke på Barcas mindre bra spel de senaste matcherna tror jag att det blir en riktigt jämn match i vilken vad som helst kan hända,mycket svårtippad!

Längtan nr 2

Nu när det är så skönt väder ute så kan jag inte sluta längta efter en grillkväll med nära och kära,finns det något mysigare?

Känns som en lite mer verklighetsnära och mer realistisk längatn för mig..
Men vem har sagt att det måste vara realistiskt när man drömmer och längtar?


Längtan..

Jag känner en oerhörd längtan efter att få shoppa loss ordentligt utan att behöva tänka på ekonomin..

Hmmm.....Det får bli en annan dag  ; )

Wiiee!

Äntligen något kul som händer på jobbet!
Vi har ju som jag nämnt tidigare gjort en del omorganisationer,en del av vårt område är numera privat,men jag är kvar inom kommunen.Och nu sedan vi fått lite ny personal och därmed nya grupper så ska vi ha en Kick-off dag,där alla i gruppen ska träffas en hel dag.Det ska faktiskt bli riktigt kul att vi för en gångs skull ska kunna träffas allihop,annars är det alltid någon ska jobba men nu sätts det in vikarier för oss.
Hursomhelst så ska vi ut på Ven,vi ska cykla,åka traktorsläp,ha teambuildings övningar,samt bada i swimmingpoolen och äta grillbuffé..Detta ska bli riktigt kul!!

Great!

Usch,vad trött jag blir bara jag tänker på denna veckan,bara en massa jobb hela veckan lång.Skulle ha varit ledig på torsdag men nej,då har vi månadsmöte vilket är obligatoriskt.Jamen,vad härligt!
Men man ska väl vara tacksam för att man har ett jobb överhuvudtaget..
Fast det är jag ju egentligen,men det är så mycket nu.Det blir mycket gnäll på jobbet och organisationen men bry er inte om mig när jag är på det humöret..


Mot Osbyholm!

Söndag,ångest inför en hel arbetsvecka,mmm lite men det brukar gå fort ändå..

Älsklingen jobbar,men förhoppningsvis inte så länge till,vi har bestämt oss för att hälsa på min kära pappa och Kerstin.Nu när det är så fint väder så är det extra kuligt att åka dit eftersom dem har en stor fin trädgård att leka på för Izabelle..

Tack alla inblandade för igår,hade en riktigt härlig dag i Landskrona.
På kvällen stack jag och turade med älsklingens bror och hans sambo,hade såå kul!Blev lite full och det var längesedan sist kan jag säga.Men jag kände mig helt avslappnad för första gången på länge.Sen kom jag hem till en sovande familj,men jag "råkade" väcka min älskling..Busen sov så hårt så..

Nu ska jag fräscha till mig lite och göra mig redo för bilfärden..

Bye for now..

Redo

image431
Här är vi redo för Katarinas "kalas"

Besök

Igår kväll när Izabelle hade somnat fick vi besök av Kenth och Linda,vi satt mest och snacka en massa dynga men det var riktigt trevligt!
Kenth hade med sig sina hoppstyltor och givetvis skulle älsklingen prova dem,jag stod på balkongen och tittade på,såg riktigt kul ut,men farligt.Och gissa vad som händer,älsklingen trillar..aj aj aj..men han gjorde inte illa sig i alla fall..

Nog om det,duchen kallar..

Gårdagen

image430

Lördag 080419


På din 30-års dag!

På din 25-års dag!

Hoppas ni båda får en toppen härlig dag!!


Matdax

Nu har min gosunge vaknat så nu ska hon få lite mat,sen går vi ut i det fina vädret och leker!

Folkvett (OBS!Känsliga läsare varnas!)

Var har folkvettet tagit vägen?
Hur har de kära ordspråken: "Ärlighet varar längst" och "Behandla andra så som du själv vill bli behandlad" kunnat skuffats undan och glömts bort i denna värld som blir allt grymare och grymare att leva i.Det är nu vi behöver varandra mer än någonsin.Men nä,istället betér vi oss allt knepigare.

Har aldrig varit med om något liknande,aldrig upplevt så mycket skitsnack.Tur att man inte är härifrån från början så man har påverkats av dessa intriger och låtsasvärldar som en del människor tycks leva i,det är dags att ta hål på bubblorna och inse att det finns en värld utanför allt skit.

Jag är en väldigt godtrogen person som oftast ser det goda i människor,jag tror på människan,kalla mig naiv för det är just så jag känner mig för tillfället.Att jag kunde låta mig luras,aj aj..Det tar hårt att bli sårad men lika bra är det för då kan man lättare gå vidare..

Hur värderar ni ert liv,era vänner och era familjer?

Min familj,min släkt och mitt liv är det som betyder mest och ligger mig varmast om hjärtat.
Jag behöver inte en  massa kompisar eller bekanta runt omkring mig,jag nöjer mig med ett par riktigt goda vänner istället.Men där är vi alla olika.Den som umgås i en stor krets med massor av ,vad jag kallar kompisar,och tror att det inte finns en enda av dem som snackar skit bakom ryggen på dig,sök hjälp!Du är mer naiv än jag,på gränsen till patetisk faktiskt.
Jag har börjat tappa hoppet för mänskligheten.

Att kärleksrelationer spricker det är sin sak men om vänskap spricker så har det kanske inte varit en riktig vänskap från början?!
Jag har sagt upp bekantskapen med många som inte riktigt vet vad vänskap är.Det är inte att man bjuder på middag,eller att man köper dyra presenter etc. Det handlar inte om pengar,inte i en riktig vänskap..

Jag vet inte var jag vill komma någonstans med detta inlägget.Men jag vill sluta där jag började..

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!!!

Jahapp då har ytterligare en vecka gått..

..ja nästan i alla fall..
Vi var ju på konfirmation i Danmark,det är verkligen något helt annat om man jämför med i Sverige.Där jämför man konfirmationen med bröllop,så stort är det.
Vi hade trevligt i alla fall,mycket folk god mat och mycket dricka..hmm..
Tack för det!
Glömde nästan: Det var ju Izabelles första besök i en kyrka,vi satt där i lite drygt en timme och hon var jätteduktig hela tiden!

Min kära medarbetare Kristin har fått en flicka,hon föddes kl.8,16 i måndags och ska heta NatalieGrattis gumman!Vi kommer snart och hälsar på dig,ska bara låta er landa lite först!

Igår passade jag Moa en liten runda medan Tony och Katarina handlade till imorgon då Katarina blir 30år!
Efter de handlat köpte de med sig mat från Max som vi satt och smaskade på allihop.Ja utom Fredrik för han var inte hemma,han skulle tvunget ut till Jocke,ja där kunde han sitta ju medan vi festade med smarrig mat..Ha ha..

Idag är det riktigt fint väder,så jag ska gå och göra iordning Izabelle sen ska vi gå ut en runda,kanske ner till stan och fika..Vi får väl se!

What a day..

Slutade som sagt 15,45 idag,körde och tankade bilen och sen körde jag hem.Jag hann inte mer än innanför dörren så sa älsklingen hejdå för då skulle han ha sin egentid hemma hos Jocke..Ja det var ju kul att ses..

Hur som helst så fick jag väcka busen,hon ska inte sova vid den tiden.Sen gick vi ut,vi var ute i nästan 2 timmar.
Först plockade gosen Tusenskönor.



Sen jagade hon dem stackars hararna,



som vettskrämda sprang in i buskarna.Men ihärdig som gosen är,sprang hon efter.Hon kom ut med något i handen som hon snällt gav till sin kära mamma,det visade sig vara en hundralapp.



Mycket duktig flicka,sa mamman och gav henne en puss.

Ha ha,ja hon är duktig vårr tösabit!Nu sussar hon sött i sängen,jag tror bestämt att jag ska göra henne sällskap är lite trött och det blir inte direkt någon sovmorgon imorgon heller,vi ska köra hemifrån vid 8,00..
Så NATTI NATTI!

Idag jobb,imorgon semester..

Izabelles prickar är borta,men hon hostar som bara den och näsan rinner..Kan hon få bli helt frisk snart?!

Denna veckan har det varit massor av jobb men imorgon har jag tagit semester.Vi ska ju åka till Köpenhamn,kommer hem först på måndag..

Förstår inte varför det är så tungt att jobba idag,vill inte alls.Typiskt när jag ska jobba till 15,45..

Jag skulle behöva slinga mitt hår och min goa vän Jenny har erbjudit sig att göra det.Tänkte fixa det idag så man är fin till imorgon,men så blir det nog inte för älsklingen skulle eventuellt till Strövelstorp.Vi får väl se,för jag orkar ju inte ha med busen när jag ska färga håret,sist när vi gjorde det hemma var det ganska jobbigt att ha henne klängandes runt benen.Vill inte heller att hon ska andas in slingmedelsdoften,räcker med att jag gör det..

Nä Back to work..


Färdig..

Så där ja då var ännu en utbildning avklarad: Socialt innehåll och mat för äldre.Helt ointressant och meningslös men eftersom den är obligatorisk så var det lika bra att gå den.3 onsdagar har jag genomlidit..Men nu som sagt är det över,skönt!
Idag när jag hämtade Izabelle på dagis berättade dem att hon har hostat jättemycket under dagen,när hon skulle vila kom hon inte till ro för hostans skull.Och hon har tydligen inte varit alls så pigg och glad som hon brukar.
När vi kom hem tyckte jag hon kändes varm så jag tog tempen på henne,mycket riktigt,feber..
Men hon har ju 2 tänder som precis håller på att titta fram genom tandköttet så vi tror att det är dem som spökar..
Hursom helst så har hon precis somnat,det gick inte att hålla henne vaken längre..Men har hon inte sovit på hela dagen så är det inte så konstigt om hon är trött..
Imorgon är jag ju som sagt ledig och tur är det så att busen får vila lite..Fast jag hade ju planerat att vi skulle köra till Center syd,jag får se hur hon mår imorgon..

Ny vecka

Måndag alltså..En hel arbetsvecka framför mig..Fast jag är ju ledig på torsdag..Men då måste jag iväg och hitta något som jag kan ha på mig på söndag.För då ska vi på konfirmation i Köpenhamn,där kommer vara mycket folk så man vill ju gärna se lite "klädd" ut!Undrar vad tusan Izabelle ska ha på sig?Någon som har något förslag?

På torsdag tänkte jag aom sagt ta busen med mig och köra och titta på kläder någonstans,kanske Center Syd,någon som skulle vilja möta upp oss där?Någon typ: pappa,Kerstin,Helena,Katarina eller någon annan som är ledig och känner att det skulle vara kul att träffa oss och hjälpa mig att hitta kläder...Please?

Sovmorgon 2

Måste bara berätta.
Idag sov både jag och busen till 9,30 (!!),jag fattar det inte.Izabelle vaknade visserligen vid 7,00 men sedan somnade hon om och vaknade inte förrän jag gick upp 9,30,det är ju helt sanslöst,jag undrar varför vi var så trötta?!
Men skönt var det.Fast man blir nog allmänt segare om  man sover för mycket?Eller?

Förkylningar

Många går runt och är halvförkylda eller ja de flesta går runt med en förkylning.Jag själv och busen är några av dem.Min kära pappa har åkt på en ordentlig förkylning och har kommit efter i renoveringen av badrummet,stackaren!Men jag hoppas att han snart ska bli frisk!Krya på dig,pappsen!

För övrigt så är jag ledig i helgen men har inga direkta planer.En av mina gamla vänner har flyttat till stan så jag kanske ska passa på att träffa henne en runda?Vet inte riktigt..
Det är så skönt för nu äntligen har jag en del vänner här i stada,visserligen har jag haft det hela tiden men jag har inte riktigt umgåtts med dem som jag velat,orken har svikit och tröttheten tagit över.

Men nu känns det bättre,jag har till och med börjat träna,vad sägs om det?!Har redan tränat 2 gånger denna veckan skulle ha varit den tredje idag imorse,men det blev inte så.Skulle egentligen träna imorgon men nu får jag ju jobba istället och innan dess vill jag umgås lite med familjen.Får se om det kanske blir lite träning i helgen..
Det är riktigt skönt att ha kommit igång i alla fall!

Nä hörre ni nu får jag väl återgå till jobbet.
Ha en fin kväll!
Puss och kram!

Förbannade skitjobb!

Jag hade sett framemot en ledig dag med min kära familj,vi hade lite planer för morgondagen.En del att göra bara..
Men vad hände...
Jo,jag blev i princip tvingad att jobba kväll imorgon,jag blev inte inbeordrad men nästan på..
Jag blir så jävla förbannad,man är alltid här,aldrig ledig.Umgås med familjen,vad är det?
Trött på detta jävla skitstället,vill härifrån nuuuu!!!
Nog om det.
Izabelle har fått små röda prickar över precis hela kroppen,på dagis trodde dem det var tvättmedlet men vi har ju inte bytat har haft samma sedan hon föddes..Ja,jag vet i tusan vad det kan vara..Ser ut som Rubella (Röda hund)..

RSS 2.0