Juldagen

En dag då jag alltid har festat tidigare,men i år är det annorlunda,allt är annorlunda inte bara denna dagen.Förrutom den lilla julmaten det bjöds på,på jobbet igår så har jag inte ätit någon ordentlig julmat i år..
Inte heller har man busen hemma,hon är hos mormor och morfar.Egentligen så har jag inte ens känt av att det varit julafton..Fast igår kväll när jag gick ut så gick jag förbi en lägenhet som hade fönsterna öpnna så man hörde rösterna och så skuggorna av en massa personer som satt och njöt av julstämningen och var i full färd med att öpnna klappar..Då fick jag,får jag motvilligt erkänna,en klump i magen..Jag kände mig nästan lite ensam faktiskt.Men detta året är annorlunda,det bara är så!

Strax efter 21,00 hämtades jag upp av Fredrik och vår långa färd mot Göteborg påbörjades.Jag kände mig lite seg men lyckades hålla mig vaken hela vägen upp,det tog nästan 4 timmar. Men det var trevligt,jag kände mig som ett litet barn,jag var faktiskt lite uppspelt..
Kom hem vid 11 tiden i förmiddags,så då la jag mig en runda på soffan för att vila lite.

Sen började jag jobba 15,30 och här är jag nu fram till 23,00..

Ha en trevlig kväll!

Vill bara

Önska er alla en riktigt God Jul,hoppas ni får en fröjdefull dag med massa paket och god mat!!

Jag jobbar idag,imorgon och på fredag,sen håller jag helg..
Ha det gott nu alla!

Härliga söndag

Nu är snart denna jobbehelgen också över,idag slutar jag för ovanlighetens skull redan 14,00 alltså om ca.35min.

Om han där hemma går med på det så tänkte jag ta en runda till väla eller nåt sådant,ska köpa en present till min kära arbetskollega som för tillfället är sjukskriven..Mina tankar är hos dig vännen och vi ses imorgon kväll!

Sen får jag väl även ta och handla hem lite mat som vi kan kalasa på dessutom ska jag köpa dvd´n Mamma Mia,jag fick aldrig möjlighet att se den på bio så nu får jag köpa den istället,vill ju se den!

Vem vet,jag kanske kikar in här sen,om jag får tid då vill säga!
Bye bye!

Inte klokt

Jag blir så förbannad,att våra skattepengar ska gå till sånt här skit...

Nu har det hållt på i så många dagar och folk har betett sig så att det inte går att beskriva!Om dem nu ska fördärva polisbilar och kasta sten och eldbomber så låt dem,ryck inte ut!Ge inte dem den hjälp dem behöver,vill de fördärva sitt område så låt dem!
Nä istället sätter vi in hela insatsstyrkor och mer än detta för att sedan ta sådan skit från folket där..

Bara en sådan sak som att ambulansen måste ha poliseskort för att komma in på området och att folk sen gör inbrott och tar all utrustning i ambulansen medan personalen är uppe i en lägenhet och hjälper en sjuk människa,det säger fan allt!Kan man kalla det annat än skandal??

Helg igen

Tyvärr jobbehelg,men någon måste jobba ju..

Jag har åkt på en riktig dunderförkylning och nu har den satt sig på stämbanden.Så jag har lite problem med talet,det är lite ansträngt men det går.Allt går!

Igår var vi hemma hos Kenth och Linda som bjöd på middag,Susann var också på plats.Mycket god middag,det tackar vi för!!

Upp imorse,ut i regnet för att cykla till jobbet.Ja det är kuligt nästan jämt.Men jag ska inte klaga,det finns människor som får cykla alltid..Ett hett tips till er: Ta körkort och köp en bil!!!!

Annars är väl humöret inte riktigt på topp idag,fast man måste få ha sådana dagar också!

Idag ska Jocke och Hille ha födelsedagsfest,de har valt att slå ihop vilket är ganska klokt,tyvärr är läget så att resten av familjen har valt att åka dit redan nu och jag slutar inte förrän 16,00 idag så jag kommer inte dit.Men jag hoppas att ni får en underbar dag.Grattis på er!!

081218

Idag var det riktigt svårt att väcka gosen,men det är inte kosntigt eftersom hon absolut inte skulle sova igår kväll..
Men strunt samma,väl uppe så var det dags att göra henne iordning inför den stora julfesten som skulle hållas på dagis.Alla avdelningarna gick tillsammans till skolans gymnastiksal för att dansa och sjunga.När dem sen kom tillbaka till dagis väntade tomten där..Alla barnen fick en strut med popcorn..Nawwe,så gulligt!

I tidiga timmen fick vi ändå till det jag och gosen,resultat:

Nja,hon är inte helt lätt att ta bra bilder på och absolut inte strax efter klockan 6 på morgonen.


Men denna bilden funkar ju..

Ajdå..

...vilken riktigt usel bild på vår annars så fina julgran som vi klädde tillsammans i söndags.



Jag saknar glitter men det ville inte Fredrik ha så jag får ju rätta mig efter det eftersom det var han som köpt gran och julgranskulor.

Lite unreal

Tusan!
Imorse när jag låg kvar i sängen för att morna mig lite,ryckte hela sängen till.Det kändes obehagligt men jag tänkte att jag kanske inbillat mig..Sen tänkte jag inte mer på det förrän jag kom hem till en av mina kära vårdtagare,som då frågade mig om jag kände av jordbävningen??
Förtsa spontana svaret var nej,men sen kom jag och tänka på sängen,så jo visst kände jag av det!

Jag kan tycka att det är lite obehagligt,vi är ju inte vana vid skalv här i Sverige..
Men nu fick jag i alla fall klarhet i vad det var som kndes och att det inte var jag som inbillade mig,så det var ju skönt!

Annars så rullar livet på och i lägenehetssökandet har det lagts ut lite fler krokar,sen om det ger någor det får vi se.

Sitter nu på jobbet efter morgonarbetet här är lugnt och stilla nu innan alla kommer in från morgonrundan.Skönt.Tanken var att jag och Linda skulle spinna idag men sanningen att säga så pallar jag inte,har haft 2 riktigt jobbiga nätter hemma,busen är dunderförkyld,får knappt ingen luft.Ögonen är kletiga.Så jag bara antar att det snart dyker upp en ögoninflammation med..Undrar när hon ska få lov att vara frisk?

Ska snart på möte så vi jag får titta in lite senare kanske..

En dag här

Vi kom till slut iväg till Osbyholm.När vi kom fram var pappa i full gång med att göra brunkål och parallelt med den griljerades skinkan.
Efter några timmar tog Kerstin,jag och busen över i köket.
Jag kokade knäck,Kerstin och busen bakade bullar.Givetvis finns det bildbevis på lillfias bedrifter..Men dem får komma upp lite senare.Nu väntas det nämligen besök här,det är Helena,Rickard och Anton som kommer..Det ska ätas lite brunkål,skinka och prinskorvar,mums!

Klcokan är bara halv 6 men det känns som om klockan är mycket mer för det är så mörkt och en hel del har gjorts under dagen ju..

Nu får jag nog ta och runda av här,med att säga:
Varför tro/inbilla dig att du är såå bra när du i själva verket faktiskt har misslyckats med dina åtaganden?

En del ljuger så för sig själv och det blir riktigt synd om dem när dem vaknar upp och inser att hela deras liv är en bluff..Usch och fy,stackars krakar!

Åter till familjen,bye bye!

Luciadagen

Såå härligt med en sovmorgon,det var ett tag sedan om man säger så.
Fredrik började riktigt tidigt idag och dessutom skulle han hämta upp Mathilda för hon skulle få följa med honom idag.Det är ju jättekul för henne,så det ska nog gå bra!Bland annat skulle dem köra till simrishamn,så det är ju en bit att åka...

Tanken var att jag och busen skulle ha kört till pappa igår,men det blev alldeles för sent så vi ska köra idag istället.Nu sitter busen och tittar på barnprogram och jag siter här,men det blir inte långvarigt för vi ska göra oss redo att åka.

Idag fyller min kära mormor år,så ett jättegrattis till dig!

Men nu ska jag göra lite frukost,havregrynsgröt och en smörgås för min del,säkert likadant för busen..vi får väl se vad hon vill ha.

Jag kikar in senare om jag har tid och lust!
Annars får ni ha en trevlig helg!

*puss och kram*

Luciatåg

Imorse stressades det iväg till luciatåg på dagis.Gosen var riktigt trött och ville inte alls gå någonstans idag,men men.

Här står vi i hallen på dagis och busen är inte alls motiverad..



En del av luciatåget..


Hungrig lucia som väntar på lussekatten och saft..

Vi fick inte ta några bilder under tiden som barnen sjöng så därför har jag inte fått med hela tåget..Och som sagt Izabelle var riktigt trött och inte alls med på noterna imorse.Så det blev inga höjdarbilder men ändå..

Torsdag

Denna veckan går väldigt långsamt,vill bara att det ska vara helg så man är ledig.Men kanske är det bättre att jobba ändå..
Jag och gosen kanske kör till daddy i helgen,vi får se.Mest egentligen för att få lite distans på allt.Vi behöver vara ifrån varandra nu,få andas.Jag behöver tänka på mitt håll och även om F inte säger något så behöver/vill han ju också vara ifrån mig så klart.
Det är svårt att gå från att vara partners och bo ihop till att bara vara vänner och fortfarande bo ihop.Jag är lite förvirrad för tillfället.Jag är ju en person som behöver lite kramar emellanåt och att då bo ihop med en person som man älskar men som man inte alls kan röra vid på det sättet är frustrerande och faktiskt riktigt jobbigt.Men det är ok,vi har tagit beslutet tillsammans och det är det enda rätta för allas skull.

Idag har jag en helt ok dag,jag har en tryckande känsla i kroppen,men jag kan tränga undan den för tillfället.Men det är en jobbig känsla och den finns där hela tiden.Den kommer finnas där under lång tid och långt ifrån alla dagar kommer vara så här "bra".
Jag tänker och grubblar och vrider och vänder,analyserar och reflekterar,men kommer varken fram eller bak..

Jaja,nog tjatat.tröttsamt att läsa bara!!

Jag ska at atg i mitt arbete nu har ju inte tid att sitta här egentligen.
C Ya!

Förtydligande

Jag har fått lite reaktioner på mitt föregående inlägg så jag känner att jag nu vill göra ett förtydligande:

Jag och Fredrik ska flytta isär.
Det är ett beslut som vi båda har kommit fram till som 2 vuxna människor.
Jag älskar honom fortfarande,men nu är det så att vi bara inte kan leva tillsammans.Jag säger inte att det är hans fel eller mitt heller för den delen.Det bara är så,jag tänker inte hänga ut någon i min blogg för så fungerar inte jag.Däremot har jag rätt att skriva precis vad jag känner,utan att någon ska bry sig om det!!
Jag och Fredrik har meningsskiljaktigheter,men vi kommer sära på oss som goda vänner och ingenting annat.Vi ska tillsammans göra så att vår dotter får det så bra som möjligt,för det är ändå det som betyder mest.

Om ni har några åsikter om vad jag skriver i min blogg eller om hur jag hanterar situationen,så snälla ta det direkt med mig och inte med alla andra..

Jag brukar skriva och säga att kärleken övervinner allt...men det har jag nu förstått att den inte gör.
Men det gör inget,det som inte dödar,stärker..

Tack alla ni som på ett eller annat sätt stöttar oss allihop i detta och ni som väljer att prata skit bakom ryggarna på oss,ja ni är inte värda att lägga energi på ens..

Ny vändning

Mitt liv har helt plötsligt över en natt tagit en helt ny vändning.
Men jag tror ändå att detta blir det bästa för alla parter.Det kommer vara en tung period nu men jag vet att jag kommer klara mig ur den och bli starkare.
Människor kommer och går i ens liv,det är bara så det är.Jag vet att varken mitt eller Izabelles liv kommer bli detsamma,självklart både på gott och ont.

Kanske kommer jag kräka av mig här eller så blir det inget skrivande av alls,som sagt en mörk period nu och mycket att tänka på och ta tag i.Men nu vet jag åtminstonde åt vilket håll jag ska gå och bara det är väldigt avslappnande i sig..

Annars jobbar jag på som vanligt,gosen är på dagis för första gången på 2 veckor..Jag slutar om en timme.När Fredrik slutar så ska jag ta mig iväg och se om jag kan göra något för mig själv ska bli andra bullar nu.Nu har jag ju bara min buse och mig själv att tänka på..Allt ordnar sig det är jag alldeles övertygad om,det kommer ta tid men det får det göra,det är bäst så här!

Juldikt (?)

1 Midvinternattens sköld är hård,

tio små nissar i djupsnön går.

Rävsax under täcke vitt,

knipsar nisse av på mitt.

Livsandarna för honom tryter;

snart han i eget blod flyter.


2
Nio små nissar i midnattstimma,

vandrar fram i månskensstrimma.

Uggla hoar från sitt näste,

istapp lossnar från sitt fäste.

Nisse spetsas utav tappen,

tomte ligger död på trappen.


3
På trappan står gröten och ångar,

åtta nissars intresse den djävulskt fångar.

Med stigande hunger de fatet nalkar;

En stackars nisse på kanten halkar.

Han kämpar, han sliter, han svettar sig blöt.

Men sjunker likväl i kvicksandsgröt.


4 Många springor stugan har,

genom dessa sju nissar sig tar.

Katten som bakom dörren ruva

slukar nisse med hull och luva.

Rester från tomteland,

suger kisse bort från tand.


5 Sex små nissar mot bordet ila,

och snabbt uppför bordsbenen de kila.

När sista tomten uppför kanten hasar,

han tappar taget och nedåt kasar.

Faller nedåt likt ett lod,

mattan färgas röd av tomteblod.


6 Fem små tomtar nu i iver,

springer kvickt ty hungern river.

Nisse snubblar på sitt skägg,

faller rakt på knivens egg.

Lilla nissen, stackars saten,

rinner ut bland sillsalaten.


7 Fyra små nissar har festat på sill,

nu de släcka törsten vill.

Mot glöggen de springa i samlad tropp,

och tar för sig av drycken i varsin kopp.

Ner faller nisse i glögghett hav,

likt en skållad mandel hans skinn faller av.


8 Tre små nissar kring sig tittar,

då en smällkaramell de hittar.

Ned på den en av dem hoppar,

men för det, den ej stoppar - - -

I tak, på golv, i gardin med frans,

finns nu nisses hjärnsubstans.


9 Två små nissar sig i granen svingar,

bland ljus och änglavingar.

En tomte sig för nära våga

- snart han står i ljusan låga!

Doftar likt en vidbränd stek,

ångrar då sin ystra lek.


10 Husbonn stiger upp i natten,

för att gå och kasta vatten.

Under husbonns tunga toffla,

nisse blir till krämig våffla.

Snön ligger vit lite här och var.

Inte en jävla tomte finns kvar.

Nä vad grym denna var,förlåt mig kära tomte!

Klackarna i taket.

För nu är denna jobbehelgen över.
Jag har verkligen kommit i en svacka vad gäller jobbet,är trött och irriterad,givetvis är det inget som vårdtagarna märker utan det går ut över mina arbetskollegor..Men men i februari blir det förhoppningsvis andra bullar.Jag har sökt 2st jobb än så länge,så får vi se.

Men nu ska det bli lite gos i sängen för denna familjen.
Natti natti!

Imorgon kanske jag kan komma iväg och klippa mig?Får fråga Linda om hon kan ha gosen under tiden..
Jaja,det tillhör morgondagen..
Nu:sängen.

Kuligt

Den här tog jag hos Sandra:

Välj månaden (numret) du är född i:
1: Jag åt upp
2: Jag slog ihjäl
3: Jag älskar
4: Jag sköt
5: Jag kramade
6: Jag knarkade med
7: Jag är tänd på
8: Jag dansade naken med
9: Jag sjöng med
10: Jag fes på
11: Jag förfördes av
12: Jag hade rajtantajtan med

Välj datumet du är född på
01: Din mamma
02: En hund
03: Bin laden
04: Michael Jackson
05: En bög
06: George Bush
07: Paris Hilton
08: En prostituerad
09: En mördare
10: En aidssmittad pundare
11: En mongolid
12: Jultomten
13: Göran Persson
14: En hora
15: En banan
16: En hund
17: Britney Spears
18: Dig
19: En fet man
20: En alkis
21: En hemlös man
22: Min man
23: Min mamma
24: En björn
25: Darin
26: En Gris
27: En Dildo
28: En häxa
29: Min farmor
30: En Nekrofil
31: En get

Välj färgen på tröjan du har på dig..
Vit: För Jag har lust
Svart: För att jag är så jävla snygg
Rosa: För att jag ser ut som en gris
Röd: För att jag är skitful
Blå: För att jag är en transvestit
Lila: För att jag är homosexuell
Grå: För att jag har rävskabb
Annan: För Jag Älskar det
Grön: För Jag Älskar Gräs
Orange: För att jag är lik Göran Persson
Gul: För att jag är kines
Turkos: För att min mamma sa det
Brun: För att jag var tvungen

Ingen tröja: För att jag är en uteliggare

Ha ha,min mening blev: Jag fes,på en hora,för att jag har rövskabb..
Ha ha ha ha!!


Mår prima

Vi hade riktigt trevligt när vi hälsade på Kenth och Linda som var hus- och hundvakt ute i Ekeby.Vi åt en god kyckling gryta som Linda knepade ihop samt ris till,mums!
Izabelle trivdes som fisken i vattnet,nu hade hon ju helt plötsligt 3 st hundar att busa med,så lycklig hon var!!Kul!
Älsklingen och Kenth drack lite öl,men det blev inte mycket med det för båda två var riktigt trötta efter veckans arbete.Vi körde hem ganska tidigt då älskling som sagt var trött och jag skulle ju upp tidigt för att jobba.
Men tack så mycket för igår,god mat och gott sällskap!

Idag är jag ju då på jobbet,än så länge så har det gått väldigt bra för mig/oss!Det flyter på bra i regenet ha ha ha..

Miniälskling har sluppit att kräka inatt också,är det över nu tro?Hon är fortfarande dålig i magen men nu är det liksom lite mer lätthanterligt..Nu äter hon vanlig mat igen,men vi fortsätter med majsvälling och blåbärssoppa för säkerhets skull ett tag till..

Annars så blir det väl inte överdrivet mycket gjort idag.Om jag pallar när jag kommer hem tänkte jag börja dra i klädkammaren,det är dags att rensa ut nu inför flytten...

Ska vara lite social med mina arbetskollegor nu tänkte jag så bye bye!

Tummen

Då håller vi tummarna igen,busen har inte kräkt inatt...Men det har ju hänt förrut så denna gången vågar jag inte ropa Hej..

Hur det än så är så har det gått lång tid nu och det behövs ett läkarintyg..vilket skulle visa sig inte vara så lätt på det där förbannade stället.
Så hädanefter ska jag ringa till VC och sjukanmäla henne fall i fall hon är sjuk längre än en vecka,så dem kan skriva det i journalen så behöver det ju inte vara så svårt sen att skriva ett intyg om att hon varit sjuk...Eller hur är det annars dem menar med att det är svårt att skriva ett intyg i efterhand??Här går man och betalar en jävla skatt  varje månad och så kan man inte få ett papper på att ens dotter varit sjuk bara för att det finns idioter där ute som utnyttjat systemet tidigare.Ja men då drar vi alla föräldrar över en kam..Man ser väl om det är återkommande eller?

Så ja då har jag fått kräka av mig det med..

Imorgon ska jag jobba som vanligt igen för då är ju darling hemma med busen.Ska faktiskt bli skönt att jobba lite.

För tillfället tittar gosen på Meckar Micke och lägger pussel..Men hor superrädd samtidigt för dem håller på att renovera ett badrum i vår trapp och det låter ganska mycket och högt och då blir hon rädd..
När gosen har vilat ska vi ta på oss och gå ut för att posta ett superviktigt brev..Så får vi lite frisk luft med,härligt!

Bakslag

Det är helt sjukt detta,ett bakslag som heter duga..Trodde hon skulle få vara frisk nu,men icke.Stackaren kräkte imorse igen,jag som trodde att det skulle vara över nu så att hon kunde gå på dagis och jag kunde jobba morgon...

Nähä nu kallar hon,nu vill hon inte bada längre,måste gå..

På återseende!



Så då är jag tebax,nu har jag duschat av henne,tvättat håret och kroppen,torkat och smörjt in hela henne..

Usch,jag vägde henne innan,hon har gått ner 2 kg(!!),det är riktigt mycket på en sådan liten kropp..Men så fort hon kan äta vanlig mat igen så vet jag att hon lär äta upp sig igen för är det något hon är speciellt duktig på så är det att äta och det är skönt!

Nämen titta,solen tittar fram vad härligt!Ska se om vi inte kan gå ut en liten rundai alla fall.Nu är ju inte gosen magsjuk utan magen har tagit stryk av allt kräkande så det är därför hon kräker nu tydligen..Jaja,lite snurrigt är det allt..

Nä  nu blir det en liten pysselstund sen ska busen äta och sen vila,vad som händer när hon vaknar det får vi se då..

Finally!

Gosen har fått sova en hel natt vilket innebär att jag också har fått göra det.Först när klockan var 6,45 kom en pigg tös inklampandes i sovrummet.Härligt,nu är hon nog frisk!!!
Vi har delat en portion havregrynsgröt,hon har ätit morotssoppa samt lite majskrokar.Nu börjar man känna igen henne he he he,äter kanonbra!

Showen på Wallmans salonger igår var helt kanon,men maten vet i hundan om jag rekomenderar,av en 4 rätters meny så gick inte ens hälften hem hos mig och jag är inte ens kräsen..tur att jag hade ätit lite innan.Men det var trevligt ändå,hade gott sällskap ju!

Pratade med min daddy för en stund sedan som ringde från Fuerta Ventura,dem hade det bra,inte mycket sol men behagligt ändå!Idag fyller Rickard år,och det är han dem är där för att fira om man säger så.Kan tänka mig att det blir fest för deras del idag!Congratz!!

Just för tillfället sitter busen och lägger sitt 12-bitars puzzel,hon är nog inne på sin femte gång och nu börjar tålamodet tryta..
Ska gå och hjälpa henne lite,tittar nog in här lite senare igen.
Bye for now

Kryss i taket

Inatt har jag fått sova lite mer än en timme i taget och det har verkligen gjort susen!Busen är tyvärr fortfarande dålig,kräker och har sig.Så hennes kost består detta dygnet av blåbärssoppa och morotssoppa och att dricka till: Te..Naj ingen hit,men vad gör man inte för att stoppa det nu?!Ringde bvc imorse,vill ju att det ska sluta nu så min älskling kan få må bra snart!Vi provar denna kosten ett dygn,fortsätter det efter det så ska jag ringa läkaren imorgon..Och fan ta dem om jag får svaret att dem inte kan göra något,då tar det hus i helvete här..

Just nu: vilar gosen,jag har lagat mat och tänkte nu ta och damma lite,dammsugaren får komma fram när busen har vaknat..om jag fortfarande har lust att dammsuga då vill säga..he he..

Sen: älsklingen kommer hem från jobbet,yey!

Ikväll: Wallmans salonger here I come...

Vakar

Då sitter jag uppe och vakar för 5:e natten i rad,mina älsklingar har somnat i vars en soffa och där har dem sovit hela natten.Peppar,peppar men än så länge har busen klarat sig från kräkningarna i natt..
Jag börjar känna av att jag är vaken i stort sett hela nätterna,det är ju inte så att man kan sova på dagarna heller..Älsklingen frågade mig igår hur jag orkar..ärligt talat:jag vet inte,men vad gör man inte för sitt barn?

Så då över till nattens tankenöt och visdomsord:
"Hela mina sår,men låt ärren vara kvar...."

Innebörden av dessa orden har jag tänkt på hela natten,fram och tillbaka.Jag vet vad dem betyder för mig,men så är det kanske inte för alla..?
Fin och kraftfylld mening i alla fall!

Hoppas ni sover gott,nu är det snart dags för dem som ska jobba att stiga upp,vissa har säkert redan gjort det och andra har precis som jag inte lagt sig ännu.Hur det än är..så ha en härlig morgon och dag alla!

RSS 2.0