Sovmorgon

Nä dra på trissor,kryss i taket jag har fått en riktig sovmorgon och faktiskt kunnat sova också.Det var precis vad jag behövde,är hemma från jobbet idag känner mig inte helt kry.Men nu efter sovmorgonen mår jag bättre nästan som en helt ny människa och är redo för denna dagens äventyr.
Undrar om vi ska storhandla idag?Kommer Jocke och Linda på middag idag?
Vi får väl se..

Inkomstdeklaration

Idag har jag varit och jobbat,skulle jobba till 14,00 men gick hem klockan 13,00 orkade faktiskt inte jobba helst slut i kroppen och min röst sviker mig hela tiden..När jag skulle köra från jobbet ringer min äslkling:Du kan inte du bara köra inom ÖB på vägen hem?Dem har barnmat för 5kr burken...
Så det gjorde jag,det är ju faktiskt halva priset så det kan man ju inte missa.Där fanns även dem fruktmellanmålen som ligger i fyrapack.De kostar ca 17 kr på maxi och på Öb kostade dem ju då 5 kr...!!!!Så idag har jag fyndat,men nu är jag ganska slut!
Älsklingen hade middagen färdig när jag kom hem så vi har precis ätit,nu tänkte jag vila en liten runda.
Men första till min rubrik...Inkomstdeklarationen.Fått den i lådan än?Inte jag och inte älsklingen.Men vi var så fruktansvärt nyfikna på den så vi gick in och kollade på nätet istället...ha ha...Och vi slipper betala tillbaka i alla fall,så mycket kan jag säga!Skönt!

Mår inte bra

Påsken är över och både jag och busen är genomförkylda.Jag har fruktansvärt ont i huvudet och halsen,känner  mig yr och allmänt dåsig.
Izabelle har hostat sig igenom natten så idag tog vi ledigt från både jobb och dagis för att försöka kurera oss..
Orkar inte skriva mer just nu..

Påsk!

Igår kom min kära daddy och Kerstin hem till oss för att hämta vår lilla buse,härligt.Vi fick lite tid för oss själva bara älsklingen och jag!
Idag är det jobb som vanligt men jag är ju ledig i helgen så det går bra.Imorgon ska vi hem till pappa och Kerstin för att fira lite påsk,vi stannar till söndag och sen åker vi hem hela familjen.
Så:

image422

GLAD PÅSK PÅ ER!

image423

Till minne..

Allt jag ber om är att Du håller detta mail i cirkulation. Även om Du skickar det till bara en
person så håller Du lågan brinnande.
Detta gör vi till minne av alla de människor som drabbats av cancer.

Ett ljus förlorar inget genom att tända ett annat ljus.
Låt detta ljus brinna!    

 

Haircut

Idag skulle jag egentligen fått vara ledig från jobbet,men icke,givetvis hade vi månadsmöte idag så det var bara till att ta sig till jobbet i vanlig ordning.Usch och fy vilket jobbigt möte det var.Det är så mycket förändringar på gång så det ligger ett tjockt lager med spänningar i luften.Alla är lätt stötta och lätt irriterade det är tjafs hit och tjafs dit.Stackars chefen står helt hjälplös.Vi krävde en helg på spa för att vila upp oss och umgås,hela gruppen utanför jobbet..Men nope så blev det inte ; )
Istället blev det bestämt att vi ska ta oss till ett ställe där de har "fångarna på fortet"-liknande tävlingar.Tävlingarna ska göra att vi kommer närmare varandra igen och att vi hittar tillbaka till vår gamla "laganda".Vi får väl se..Bara jag inte förlorar så ska det nog gå bra...ha ha..

Efter det tunga mötet hade älsklingen föreslagit att jag skulle gå och klippa mig eftersom jag har gnällt så länge på att jag ser för jävlig ut..Jag tog fasta på "erbjudandet" och gick ner till stada för att få håret klippt.Jag gav "frissan" relatiivt fria händer och jag är riktigt nöjd med resultatet.

Åh,jag glömde nästan: Givetvis har vi varit ute i snön och lekt hela familjen,man måste ju passa på.Vi turades om att dra busen i pulkan och sen byggde vi en liten lykta.Vi hade en härlig förmiddag tillsammans!

Nu har busen somnat eller ja hon somnade för 1,5 timme sedan och älsklingen stack iväg för att spela fotboll,vilket innebär att jag har lite egentid här nu.Och var väljer jag att spendera den..jo här vid datorn?!

Imorgon skulle jag också egentligen varit ledig men icke då heller.Då är det utbildning på Kungshult (ett vårdboende här i stan) hela dagen,ingen rast ingen ro..

Nä nu ska jag sätta mig och mysa i soffan med en fet påse godis och coca cola..mmm...

Mail

Fick ett fint mail med en massa tänkvärda ord och meningar,det var Kerstin som skickat det till mig.Jag tänkte att jag ville lägga upp det här för så tänkvärt är det.Så alla ni stressade själar där ute: Stanna upp och läs!


 cid:image001.gif@01C83214.94571990
Jag kommer att bli lycklig när...


Man övertygar sig själv om att livet kommer att bli bättre efter det att man gift sig, fått barn, sedan fått ett till. Sedan är man frustrerad över att barnen inte är gamla nog att vara mer tillfreds och man vore mer tillfreds om dom vore det. Efter det så är man frustrerad över att man har tonåringar man måste klara av att hantera. Man kommer verkligen bli glad när dom är ur det stadiet. Man intalar sig själv att livet kommer att bli fullkomligt när ens partner skärper till sig, när man skaffar en bätte bil, när man kommer iväg på den där resan när man är pensionerad. Sanningen är att det inte finns ett bättre tillfälle att uppskatta livet än just nu. Om inte nu, så när? Ditt liv kommer alltid vara fullt av förändringar
.

cid:image002.gif@01C83214.94571990
Det är bäst att erkänna för sig själv och bestämma sig för att vara lycklig ändå. Lycka är vägen. Så, värdesätt varje ögonblick du har och värdesätt det ändå mer för att du delat det med någon speciell, speciell nog att spendera din tid med ... och kom ihåg att tid inte väntar på någon
.

cid:image003.gif@01C83214.94571990

Så, sluta vänta ...

Tills din bil är färdigbetald.
Tills du skaffar ny bil eller nytt hem.
Tills barnen flyttar hemifrån.
Tills du börjar plugga igen.
Tills du slutar plugga.
Tills du går ner 10 kg.
Tills du går upp 10 kg.
Tills du blir gift.
Tills du skiljs.
Tills du får barn.
Tills du går i pension.
Till sommaren..
Till våren.
Till vintern.
Till hösten.
Tills du dör


cid:image004.gif@01C83214.94571990
Det finns ingen bättre tid än just nu att vara lycklig. Lycka är en resa inte en destination. Så arbeta som om du inte behövde pengar, älska som om du aldrig blivit sårat och dansa som om ingen såg dig.


cid:image005.gif@01C83214.94571990
Om du vill lysa upp någons dag, skicka detta till någon du tycker om.

cid:image006.gif@01C83214.94571990



Det gjorde jag!

Tjejmiddag

Vilken trevlig kväll jag hade igår!!Eller dag,egentligen..
Jag jobbade 7,00-14,00 sen bar det av hemåt och väl hemma gjorde jag mig iordning lite sen kom Fredriks bror och hans fjälla på besök.Med sig hade dem tacos och tillbehör.Så det tillagades under tiden som jag gjorde sluttouchen på min make up.
Satte mig med de andra för att äta tacos,sen vidare till Jenny,min kära arbetskollega och vän.Hon fyllde år i torsdags så hon firades igår.Vi var 7 tjejer som åt,drack och umgicks.Så längesedan jag slappnade helt på det viset för att umgås med andra än familjen.Jag hade jättetrevligt och det blev en hel del girltalk både på seriösa och oseriösa plan..Men det var härligt!
Sen körde jag hem inte alldeles för sent eftersom jag skulle upp och jobba idag.Så här sitter jag nu och är trött som,ja jag vet inte vad.Men nu är snart denna arbetsdagen också över,tycker denna helgen har gått snabbt.Givetvis jobbar jag imorgon igen,men först till kvällen så förhoppningsvis kan jag få lite sovmorgon,får väl se vad busen säger om det!

Jaha,Perelli vann igår.Rätt låt som vann?
Ja det får jag nog säga att jag tycker,men lite hårdare konkurrens hade inte skadat.
Det fanns en annan låt som jag blir så glad av,inte för att den passar in i melodifestivalen,men jag tyckte den var bra; Upp och Hoppa!Den blir nog en riktig sommarhit..

Exiting!

Vad har hänt sedan sist?
Vi har haft besök av min bror och hans familj,vi krängde pizza och umgicks,mysigt!
Annars har jag mest jobbat,det har blivit lite mycket av det senaste tiden.
Igår,eller ja inatt har vi haft gäster också.Jocke och Linda åkte till Gran Canaria imorse,så för att slippa ta taxi från strövelstorp och in´till stan så sov dem hos oss,det var lite kuligt också faktiskt.Och jag är ju inte ett dugg avundsjuk på dem som åker på semester medans en annan sliter på jobbet med en kraschad rygg... ; )
Ha en riktigt härlig resa nu våra vänner!!!

På jobbet börjar det hopa sig igen,vi har haft det ganska ok (om man tänker på vårdtyngden),men det är på väg att ändras som sagt.Igår kom en vårdtagare med nackfraktur hem från lasarettet.Så nu går vi dit 2 gånger/dag för att lufta nacken och halsen från kragen,och det är ju inte helt riskfritt..Men jag tycker det är lite spännande med lite annorlunda saker att göra.

Annars?
Hmm,nä inte mycket.Är trött om dagarna..Men jag mår bra annars.

Dvd

Min kära arbetskollega och vän Jenny har bränt lite dvd skivor till mig,det blev shrek 3 som jag fullkomligt älskar,det blev Råttatouille (eller hur det nu stavas) som jag inte sett ännu,det blev Bortspolad som jag inte heller sett.Fast egentligen handlar det ju inte om vad jag tycker eller har sett och inte sett,utan det handlar om barnen...eller??
Jaja,strunt samma.Tack så mycket Jenny,snällt av dig!
image421

Cykla stada runt?

image420
Igår var ingen rolig jobbekväll.
Jag stack hemifrån vid 13,00 lämnade busen på dagis och cyklade sedan vidare till jobbet.Och från det att jag började jobba 14,00 till det att jag slutade klockan 23,00 hade jag ingen rast och dessutom fick man jobba över.Jag var hemma 23,40 och då hade det gått nästan 12 timmar sen jag åt något.Visserligen hann jag ta en liten bit operatårta klockan 19,45,men hur mätt blir man på det?

Jaja,idag är det en ny dag och jag är riktigt trött.Busen vaknade redan 6,30 för då hörde hon sin pappa göra sig iordning för jobbet.Han fick jobba 7,00-16,00 idag,typiskt nät jag ska jobba kväll för idag börjar jag när han slutar nästan.Jag börjar 15,30.Så det blir en lång dag idag.

Måste köpa handskar till busen också hon blir ju alldeles kall i dem hon har nu.Så frågan är om vi ska sätta oss på cykeln och ta oss till väla,men palla cykla dit först sen hem,sen till dagis och sen till jobbet..njä..
image420

Skvallerblaska



På något sätt har en skvallerblaska fått tag på våra privata bilder och valde att publicera med denna framsidan??
Hmm...


Rapport

Glömde ju rapportera om Izabelles bravader.
I helgen snubblade Izabelle över Mathildas ben,hon trillade och slog ena framtanden.Det blev ett jack i tandköttet och det blödde en hel del..Så nu får vi ha lite utkik på den så att den inte sprack eller något..

När jag hämtade gosen på dagis idag berättade fröknarna att Izabelle har åkt pulka och givetvis hade hon också smakat på det vita "konstiga" som låg på marken..SÖTIS!

image419

Ojdå...

....vad tiden går,det var ett tag sedan jag var här inne..
Det har hänt en del sedan sist men jag orkar inte skriva allt.
Men jag kan i alla fall nämna att vi bytat rum med barnen,så nu har dem det stora rummet och vi det lilla.Älsklingen har varit duktig och målat om i vårt nya sovrum,det blev färgen Passion (som är lite blålila,ganska mörk),sen sänkte han taket d.v.s att han målade vitt en bra bit ner från taket.Det blev mycket fint.Jag trivs faktiskt mycket bättre än förväntat i vårt lilla sovrum.
Sen har vi varit på Ikea för att köpa lite till barnens rum,lite hyllor och lite gardiner och lampor.Nu har dem ett stort och fint sovrum/lekrum.

Annars har jag bara jobbat.Förra veckan var jag bara ledig onsdag jobbade de andra dagarna.Jag var ledig igår men jobbar resten av veckan nu.Idag jobbar jag dagtid men sen blir det kvällstid för resten.

Imorse var det lite kämpigt att ta sig till jobbet.Tog ut cykeln,klev på den men gick snabbt av den igen.Det gick ju inte att cykla det var så fruktansvärt halt,men nu har det töat lite så när det är dags att cykla och hämta busen efter jobbet kommer det nog att gå bra och cykla..
Nu får jag nog fortsätta jobba här,så det inte blir liv..
Bye for now!

RSS 2.0