Olustigt

Det är något som inte stämmer,jag känner det på mig..
Återstår att se..
Vad kommer härnäst?

Idag jobbar jag som vanligt till 16,00,sen ska jag hem och äta lite.Sen blir det till att lämna Mathilda och vidare att hyra släp..Lasta dem få grejorna jag har och sedan köra till lägenheten,lasta av,ev packa upp,och köpa färg..Får se hur mycket vi hinner idag..Spännande!

Efter denna jobbedagen är jag ledig en vecka,hoppas på att kunna måla lite,kanske..Får se!

Nedräkning

Jaha,mina damer och herrar,då var det snart dags.Har ni laddat upp med ljus och mys nu inför mörkläggningen?
Det har vi och nu ska jag börja så smått att släcka ner här..
Släck lampor och dyl. för en ljus framtid!

Vi hörs antagligen inte mer idag så ha en härlig kväll!

Glöm inte att ställa fram klockan innan ni lägger er..Jag vet inte riktigt hur jag ska reda morgondagen med en timmes mindre sömn =)

*Pussen*


Sjuhundan

Till mina vänner som njuter av ett glas vin eller två och även till dem som inte gör det:

Som Benjamin Franklin sa:
I vin finns kunskap,
I öl finns frihet,
I vatten finns bakterier.

I flera noggrannt kontrollerade forskningar, har vetenskapsmän demonstrerat att om vi dricker 1 liter vatten om dagen, så har vi fått i oss mer än 1kg Escherichia coli (E-coli) bakterier.Med andra ord så har vi konsumerat 1kg bajs.

Den risken finns inte när vi dricker vin & öl (eller tequila,gin,rom,whiskey eller annan alkohol) detta för att alkohol måste genomgå en reningsprocess bestående av kokning och filtrering av alla bakterier.

Så kom ihåg:
Vatten = Bajs
Vin = Hälsa

Därför är det bättre att dricka vin och prata nonsens, än att dricka vatten och bli fylld med skit...


..vilken tur att min daddy är i Tyskland idag så att mitt öl och vin förråd fylls på =)

Nu så..

Igår var jag ledig och körde för att kvittera ut mina nycklar till min nya lägenhet..
Sen var jag,busen och Kerstin där en runda för att mäta rummen och vi fikade för första gången där..

Sen var det till Osbyholm för att äta lite och umgås sen blev det ju tillbaka till Hbg där F och M väntade.Det blev en kort kväll tillsammans,men vi ses ju idag efter jobbet också..

Måste rusa nu har fått larm.
Ses!

Earth Hour

Jag ska,ska du??
Trots att Sverige möter Protugal i fotboll ikväll klockan 21,00 så ska jag släcka ner mellan 20,30-21,30..

Viktigt att vi visar vårt intresse,för våra barns framtid..
Jag har anmält mig,gör du det också!

Earth Hour

Ausbildung

Igår var jag på utbildning hela dagen eller rättare sagt mellan 8,30-15,30..
Total tid 7timmar,men eftersom vi slutade redan 15,00 så blev det bara 6,5timme..Men vet ni vad det värsta är?Av dem 6,5 timmarna så hade vi rast i 3 timmar!!!??

Och idag ska jag iväg på fortsättningen av denna utbildningen,hoppas det inte blir likadant idag för då hade dem kunnat komprimera den till en heldag istället.
Dagen idag ska avslutas med ett prov,jag är inte direkt nervös för jag vet att jag klarar det =)
Usch,nu vore det förargligt om jag inte skulle klara det ha ha ha..

Igår kväll lämnades busen i Osbyholm.När vi komm var det "bara" Kerstin och Anton hemma,men efter oss trillade det in fler och fler.Tätt efter oss kom daddy,som jobbat färdigt för dagen.Sen kom Helena som hon också hade jobbat klart för dagen..Och sen kom även min syster yster på besök efter jobbet.

Det blev fullt hus,vi åt gott och hade väldigt trevliga samtalsämnen he he he..

När jag kommer hem idag ska sätta igång med att packa,systern min hade fixat en massa bananlådor till mig,dem är så smidiga att packa i,perfekt!
Men det är aningen svårt att veta var man ska börja,ja jag har ju redan börjat men var jag ska fortsätta då..Det är ju så mycket..

Allt ordnar sig..
Ha en fin fin dag alla!

Tårögd!

Bilen är lagad,yey!Och kalaset blev inte så dyrt som jag hade befarat.Kan inte bli bättre!

Jag stannar hemma imorgon med från jobbet sen kan jag jobba resten av veckan tack vare änglarna i Osbyholm!



Jag kände att jag blev helt tårögd när ni erbjöd er att ta busen och till och med lite längre än som faktiskt behövs,för att jag ska kunna sova..Ja,det är tur att ni finns!

Precis som befarat

Ja nu har vi varit hos läkaren..Givetvis var det dubbelsidig Otit,precis som jag trodde..Så nu får lillgumman penicillin och för första gången så ska hon även på efterkontroll om ca 3månader,för att kolla så att trumhinnan och mellanörat är friska..
I hennes högra öra har trumhinnan spruckit så varet har runnit ut,riktigt räligt..Fast det är inte första gången precis.Hennes feber kom upp i 39,8,helt sjukt.Nu sover hon för andra gången idag..FAst det är inte konstigt hon sov ju inget inatt..

Nä jag får väl ta och laga lite middag här.F ringde innan han var redan på väg "hem",men han får väl någon inhämtning på vägen..Sen skulle han nog på ett möte med fotbollen,förutsatt att han hinner sluta i tid då alltså.

Om det finns möjlighet tänkte jag gå en långrunda senare,rensa tankarna lite.Känner att det är mycket nu,men inte FÖR mycket.

*What´s my destiny?*
*Hur är det egentligen meningen att livet ska se ut?*

Efter

Jag tog ju några efter bilder på busen i fredags.Ni har fick bilder på hur hon såg ut innan dagis.Här är några på hur hon såg ut på kvällen..Med fokus på håret då alltså..







Naawwe,min lilla ängel..

Ska det någonsin sluta

Vilken helg den har  bara precis försvunnit,i fredags kom Hilea,Joakim och Liam på besök en snabbis..
I lördags var vi ju hos Kenth och Linda för att fira Linda alldeles för sent men ändå..
Igår söndag körde vi till Osbyholm,till daddy och Kerstin.Skulle lämna bilen där för den ska kollas igenom ordentligt idag så nu ska jag köra Kerstins bil ett par dagar =) snällt att jag får låna den så jag inte är helt utan bil,för det vore ju katastrof i den här lata damens värld..

Natten har varit helt för j-lig,busen har varit vaken hela natten (i princip),och då har ju givervis jag också varit det..Hon har hög feber (39,6) och ont i hennes öron.Det högra örat har det runnit ur nu på morgonen..Det var bara att ringa VC imorse och få en tid,antar att det är dags för penicillin..igen..Undrar om dem kan kolla mig också när jag ändå är där,har också ont i öronen eller ja framförallt i det ena..Fast jag tror inte att jag har öroninflammation utan det är min hals som spökar så det går ut i örat..
Jaja,det blir till doktern med busen i alla fall idag.Även om hon inte får penicillin måste jag köpa hem alvedon till henne det stillar ju lite i alla fall..

Så nu är jag hemma från jobbet..igen..usch min lön nästa månad kommer inte bli någon hit..Men busens hälsa är viktigast när allt kommer omkring..

På återläsande
*kramen*

Alltid redo



Busen redo för dagis imorse..


Mitt knep är att låta henne titta på Bolibompa på morgonen under tiden jag klär henne och gör henne iordning..Funkar klockrent..oftast =)

It´s friday

Wohoo och jag är ledig i helgen..Dra på trissor säger jag bara!

Idag ska jag som jag skrev igår:
Lämna busen på dagis
Gå en utbildning,Oral Care
Hämta busen
Träffa Johanna.
Och efter detta ska jag köpa presenten till Linda.För imorgon ska vi besöka henne =)

Natten har varit ok,men inte mer.Har verkligen ont i halsen.Men jag slapp vakna och hålla på att kvävas idag,så det är ett steg i rätt riktning..

Jag kan verkligen inte vänja mig vid min nya hårfärg,det känns inte som jag..Men nu får jag låta det växa ut och så småningom färga tillbaka..Till dess får jag stå ut med denna färgen..Jaja,det blir bra!

Nu ska jag göra oss iordning så vi kan komma iväg i tid,fast ännu är det riktigt gott om tid men rätt vad det är så har klockan sprungit iväg och man får jaga tiden..

Ha en underbar dag för det ska jag se till att ha!

Usch

Någon som såg Criminal Minds idag?
Jag gjorde och på något sätt så kröp detta avsnittet in under skinnet på mig..Fy,vad hemskt.Jodå,jag förstår att det är tv,men kan ändå inte blunda för att sådant faktiskt sker i vår våldsamma värld..
Jag tänker inte berätta mer eller prata mer om det här,ni som såg det förstår säkert vad jag menar..

Annars idag:
Jobbat.Jättetung i huvudet,3:e morgonen i rad som jag vaknar och håller på att kvävas av en slemklump i halsen som inte ger med sig förrän efter ett par timmar..Obehagligt men inte oövervinnerligt..

Akuttvättat lite har jag också gjort idag.

Imorgon skulle jag egentligen varit ledig men nu kör alla utbildningar igång på jobbet,imorgon är det Oral hälsa eller med andra ord munhälsovård som står på schemat.
Sen ska jag träffa kära Johanna,ske ses en runda i stan tror jag,fika lite eller kanske rent av luncha,ja tiden får utvisa.

Nu börjar mina ögon bli lite trötta,ja nu är jag ju uppe på övertid igen..Jag har inte sovit bra på två nätter så det ska bli spännande och se hur denna natten blir,håll tummarna för mig!

*Natti natti*

Jisses..

..vilken dag jag och Linda hade igår.
Vi körde till Ängelholm för att besiktigta Kenths bil.Sen säger jag inget mer om det.
Vi körde inom McDonalds i Ä-holm för att äta deras frukost,klockan var då 10,05 och frukosten serverades inte längre..typiskt nä då ska vi inte ha nåt och tackade för oss..
På vägen hem körde vi till Bali för jag ville så gärna kolla deras idéer då var klockan 10,20 och Bali öppnade inte förrän 11,00,orka vänta i 40min,not!Så vi körde igen.,
Vi kände att vi var tvugna att äta något så då blev det McDonalds på Väla istället,vi beställde och tjejen i högtalaren kör fram till andra luckan,tack.Det gjorde vi,vi väntade,väntade och väntade,jag tittade undrande på Linda och frågade henne om vi verkligen stod rätt..Ja sa Linda det är rätt..Ok...Efter en stund sticker en tjej ut huvudet genom en lucka en bit fram och då fattar vi att vi stått fel och brister ut i asgarv..Linda kör fram och vi kan lugnt betala och få vår mat..Ha ha ha..

Ja,jisses vilken dag...Men riktigt kul hade vi,genom skratt har vi nu förlängt våra liv hur långt som helst!
Tack för igår min kära vän!

Jag och busen körde och handlade lite mat sen åkte vi hem för att tillaga den,och busen fick prova på att göra något som hon fullständigt älskade; Eftersom vi inte har har någon kötthammare,så fick vi ta en slev och banka ut kotletterna med och detta blev busens uppgift.."Banka,mamma,banka".Tråkigt nog fick jag ingen bild på henne när hon var i sitt esse,men kul hade vi!

Idag var det upp innan ottan som vanligt,jobbet kallade ju..Och nu sitter jag här,förkyld och gnällig..
Men vädret är ju helt kanon,så det är ju skönt!!Ut och njut ni som kan,själv ska jag sitta här vid datorn i 1,5 timme till..

På återseende!

Sug i tarmen

Ja nu är det dags för den förbannade mensen igen..
Jag har ett otroligt sug efter Yoghurtlakrits,ja man hittar den bland naturgodiset..men inte på Maxi (typiskt)..Och det låter inte gott men tro mig det är det,fråga Linda hon smakade det för första gången i lördags och var högst tveksam,men hon trillade dit hon med =)

Igårkväll kom vi precis som fågeln viskat,iväg till Kenth och Linda,det bjöds på tacos.mums!
Det färgades också lite hår,precis som vi hade pratat om dagen innan,skönt att få det gjort..
Vi hade en mycket trevlig kväll (som vanligt),tack för allt!

Dagen idag har gått i seghetens tecken,röjt lite på balkongen,ett under att jag vågade mig ut där igen efter att jag brutit min tå ha ha ha..riktigt dålig ursäkt hade det varit för att få slippa städa färdigt där..Ja det är fortfarande inte färdigt för där är en del grejor som måste ner i förrådet och ännu mer som måste slängas.Där är också 2 säckar med kläder som ska kastas..Usch,vad jobbigt..Vill inte nu i alla fall.

Ska uppdatera lite i Izabelles babybok,måste föra in lite roliga datum och lite sådant som jag varit alldeles för dålig på..Nu kan hon ju till och med räkna,än så länge bara till tre men ändå..
Bye for now

När man tänker efter

Varje dag är det ett visst antal personer som läser min blogg.När jag tänker efter så är det väldigt många som är intresserade av vårt liv,eftersom det är det som jag skriver mest om..Tänk att mitt liv kan vara så fascinerande,,ja det är ju roligt faktiskt!
Tänkvärt...

Flashback

Imorse när busen satte igång tvn och zappade till hennes favorit kanal så var det ju givetvis Bolibompa.Och i förbi farten var jag tvungen att stanna upp..Det var ju Dr.Snuggles,men heeerrrrreguuud,det var ju vädigt många år sedan jag såg det sist.Dr.Snuggles,Roboten Mathilda,Sirapsträdet,Rymdraketen Spruttibang bang..oj oj oj..Busen var inte direkt imponerad av programmet och vad jag kan komma ihåg så var egentligen inte jag det heller,men ändå..


Liten nostalgitripp..

Snart så..

Jag slutar snart,hur gudomligt känns inte det då!Min tå dunkar efter allt rännande upp och ner för backar och upp och ner i trappor..Men nu ska jag snart hem,yey!

Och kan ni tänka er,idag har jag träffat på självaste Biskopen,eller ska jag skriva Ärkebiskopen..Jodå,Anders heter han och kommer ursprungligen från Lund,men är numera verksam i Stockholm ju..Ja,jag är ju inte katolik så jag måste säga att det inte är så stort för mig men desto större för andra att få träffa denna ärofyllda herre..
Nog om det.

Ska fixa och trixa det sista här,sen dra mig hemåt,där familjen väntar..
Jag hörde en fågel viska i mitt öra att vi eventuellt ska hem till Kenth och Linda och äta middag..Fåglar kan ljuga så man vet aldrig,återstår att se,men det hade varit trevligt!Är riktigt sugen på ordentlig söndagsmat!Potatis,köttbit,sås och en smarrig sallad!Mums!

Gluggarna stängs

Ja jag kan inte hjälpa det,idag är jag trött..

Men det är bara till att ta några djupa andetag,tänka positivt,så blir det en riktigt bra dag ändå.

Jobbet fungerar bra,det flyter på i den vanliga takten.Jag sluta redan 14,00 idag,rena lyxen jue!Min tå gör väldigt ont när jag går,om man nu får gnälla lite till.

Nu är det lite food-time,så jag kilar iväg.
Hej så länge!

Förresten,Grattis på namnsdagen,systern min!

Ojsan

Ja,jag säger då det.Jag fick besök av kära Linda idag.Mycket trevligt,hon hade vovvarna också med sig.Vi satt och pratade och pratade och pratade.När jag skulle se om Mf hade börjat så visade det sig att det börjat för längsen och att just vid det tillfället höll internationella juryn på att dela ut sina poäng..Nämen ojdå =)
Ja,som det kan gå..
Linda har precis kört hem,jag har gjort mig iordning för sängen,för nu är jag ju verkligen uppe på övertid..känner mig inte direkt trött men jag somnar säkert.Ska upp om 6 timmar så det är lugnt..

Natti natti allihop,sov gott och dröm sött!!

OBS!Min tå värker något så kopiöst mycket,hoppas jag kan ta mig skorna imorgon och att jag kan springa i trapporna på jobbet..Fast med lite vilja så går allt,inte sant?

Puss och Kram

Nä dra på trissor..

Hej på er alla!
Tror ni inte att jag gått och brutit en av mina tår på den högra foten,jag trodde det var två för så känns det men det är bara en,men för att vara mig så är det illa nog.Och jag kan garantera er att det gör förbenat ont!Skratta ni..Men den som skrattar bäst,skrattar sist..Det är faktiskt inte kul.

Men trots detta har jag solat och varit på väla,ja man får ju bita ihop lite..

Nu ska jag äta lite sen blir det soffan resten av kvällen..

Ha en fin melodifestivalkväll,för det ska jag försöka ha,trots all smärta i min lilla tå (hade det varit fingrar vi pratat om så hade det varit ringfingret,blir det automatiskt ringtån då?!)

*Loggar ut*

Såå skönt

Trots jobb,så är detta en helg som går i lugnets tecken.

F har tagit barnen och åkt till Köpenhamn,dem åkte igår kväll och kommer först imorgon.

Ibland är det bara såå skönt att vara själv.Och som jag har sovit inatt,jag gick inte och lade mig förrän 23,00 (!),men sen har jag sovit hela långa natten fram till några minuter innan klockan ringde kl 6,00.
Morgonarbetet har gått lugnt och sansat till,utan stress.
Jag har inga planer heller efter jobbet,jag kanske solar om jag har lust sen kanske jag köper en flaska vin så man har det att smutta på ikväll vid tvn,man får ju ta och se Melodifestivalen idag.Messade min syster innan skulle höra om hon ville komma så vi kunde umgås lite och titta på MF ihop,vilket vi gör alldeles för sällan,men det kanske blir lättare sen.Hur som helst så skulle hon till Stockholm och se den på plats,kul för henne ju =)

Jag ska nu ta och äta lite,vi hörs säkert senare..eller ja vi får se..
*Puss och Kram*



Bråkstake

Vilken morgon!
Natten har varit bra men imorse ville inte busen vakna och när hon gjorde det ville jag bara att hon skulle somna igen,vilket humör alltså.Ingenting var bra och hon skulle inte dem kläderna och håret skulle absolut inte göras vid..Men hon är dock bara lite drygt 2år så det är ju inte hon som bestämmer (alltid i alla fall =) ),efter mycket om och men fick hon på sig kläderna och hon fick två tottar i håret.
När vi sedan skulle gå hemifrån,sille hon att jag skulle bära henne,javisst än så länge kan jag ju det.När vi kom ner till den snötäckta gräsmattan ville hon gå själv så jag släppte ner henne,men då skulle hon inte gå utan stod bara stilla och sura..Så då blev det till att hjälpa henne lite på traven..
Väl framme på dagis så vände det som tur va,jag fick ett flåt,mamma och puss och kram på det.
Så trots allt kunde jag sätta mig i bilen till jobbet med ett leende på läpparna.

Ja det tåls att nämnas att busen har fått en ny favoritnalle,hon hade den med på Ikea hon har den i sängen och den sitter på handfatet och tittar på när hon borstar tänderna..Och givetvis är det nallen som Anton köpte till henne..Po från teletubbies..Såå gulligt!

Det blev inte gjort något speciellt igår efter jobbet och det lär inte bli det idag heller,måste hem och plocka undan lite,kanske börja packa så smått..nu närmar det sig med stormsteg...

Mångalen

Ja jag tror jag blir tokig.
Vilken natt jag har haft.Busen har velat göra allt annat än att sova.Hon har vaknat 4 gånger/timmen och mellan 1,00-3,00 så har vi legat vakna.Sen ringde ju klockan 6,00 för min del..ja det var ju bara upp och studsa och iväg till jobbet.
Har känt mig lite vimsig och bakvänd idag men det har gått ganska bra ändå får jag säga.

Slutar 16,00 idag precis som vanligt,undrar om det händer något speciellt sen,vi får väl se..

FÖRRESTEN;
TACK SNÄLLA HELENA, ANTON,KERSTIN OCH DADDY FÖR ALL HJÄLP!!

Va f-n

Jag är så trött på detta..

Och polisinsatsen under dessa dagarna kostar oss skattebetalare 15-20 MILJONER kr,hörde jag på nyheterna..
Finns det verkligen inget annat att lägga pengarna på???

Disco på blåvalen

Idag har blåvalen bjudit in pingvinerna på fredagsdisco,förberedelserna imorse gick väldigt smidigt.





Dem skulle dansa till Abbalåtar,busen blev överlycklig när jag sa musik från filmen Mamma Mia..Jaaa!sa hon och sprang in på dagis..
MEN...


När jag precis doppat rumpan på jobbet ringer telefonen och det är dagis..Izabelle är dålig i magen och det går magsjuka här så du får hämta henne..
Så nu är vi hemma igen,med en sjuk buse och ett missat disco..Stackars min lilla gumma..
Denna gången fick hon gå 4 dagar på dagis innan det var dags igen..tar det någonsin slut det här?

=)

Badkars-testet

Under ett besök på ett mentalsjukhus
frågade jag psykiatridirektören hur man kan avgöra
huruvida en patient borde institutionaliseras eller inte.

- Jo, sade direktören, vi fyller ett badkar med vatten.
 Sedan erbjuder vi åt patienten en tesked, en tekopp och en hink.
 Han / hon ombeds att tömma badkaret.

- Jag förstår, sade jag, en normal person skulle använda hinken

för att den är större än teskeden och koppen!

- Nej, svarade direktören, en normal person skulle dra ut proppen
-önskar du en sängplats närmast fönstret?

I efterskott

En stjärna,en solstråle,en rolig prick,en riktigt härlig människa fyllde år igår.
Jag kunde inte skriva det då för efter jobbet somnade jag på soffan...
Men jag har inte glömt dig gumman!

Jättegrattis i efterskott Linda!!

Missbruk

Jag måste erkänna en sak och jag gör det på det här viset,läsbart för vem som helst..Jag blottar mitt innersta jag..

Jag är en missbrukare....



Never Stop från Marabou,mmm...Beroendeframkallande!
*MUMS*

Fruktmössa

Som utlovat,här kommer en bild på mössan som Belle fick av Jocke och Hille:


=)
Coolt

Kusligt nära

Jag känner hur det går kalla kårar genom ryggraden när sånt här händer alldeles för nära inpå där man bor..När jag var mammaledig gick jag på den gatan dagligen med busen i vagnen..

.....

Bara en månad kvar..

Spännande och skrämmande...

Vaka

Usch,vilken natt..
Jag brukar vilja komma i säng runt 22-tiden när jag ska upp och jobba så kinkig är jag med min sömn..Men igår kom jag inte i säng förrän vid 23-tiden (skandal en hel timme,tänker ni) hade lite svårt för att somna men till slut så..Vaknar 00,00 av att I kräker,väckte F och in för att tvätta av busen medan F fick ta hand om sängkläderna.
Vi lägger oss hela familjen igen,jag har riktigt svårt för att slappna av ligger bara och lyssnar på I´s andningsljud,ska det komma igen?
Denna gången får vi sova till 3,00 sen kom det igen,jag tog I och satte henne i badkaret,duschade av henne.Märkligt nog var hon väldigt pigg.En halvtimme senare ligger jag i den ena soffan och F sitter med I i knät i den andra soffan,Som sagt så var I väldigt pigg och skulle tvunget sätta igång en film,så det fick hon göra.Jag ligger och vrider och vänder,lyssnar och tänker..Men somnar efter mycket om och men..kl. 5,00 var det dags igen,men denna gången hann F ge henne spannen så det blev bara att han fick tvätta henne kring mun och händer och spola ur spannen.Nu ligger jag och tänker på att klockan snart ska ringa och har stora besvär med att somna..5,26 tittade jag på klockan,sen har jag antagligen somnat för jag vaknar precis innan klockan ringde 6,00..Både I och F sov gott,ja även M,men det hade hon gjort oberört hela natten.
Jag klev upp gjorde mig iordning,gjorde mina mackor,sen iväg till jobbet.Känns som om jag inte sovit någonting alls i natt..Så fort I gjorde något ljud vaknade jag och var beredd på att få gå in och tvätta henne.F sa till mig hela tiden att sova men det är faktiskt inte så lätt alltid..
När jag pratade med F nu i förmiddags har I sluppit kräka men är inte så bra i magen..Ska hon verkligen behöva få maginfluensa nu igen,det var inte längesedan hon hade det,sen var hon frisk en vecka och fick sedan vattenkoppor och nu har hon fått vara frisk en vecka till och nu är det igång igen..Bara det inte håller i sig så länge denna gången som det gjorde förra..

Väl här på jobbet känner jag mig relativt pigg ändå,men det får kanske bli en liten tupplur när man kommer hem,för det blir antagligen till att vaka över henne inatt.Förra gången var det så att hon hade diarréer på dagen och kräkte på natten,så vi får väl se hur det här utvecklas..

Trött på detta nu!

RSS 2.0